Nieuwbouw kopen in Spanje

Nadat je zorgvuldig je voorkeuren voor een woning hebt overwogen, kan nieuwbouw wellicht de optie zijn die je kiest. *Nieuwbouw in Spanje* past bij mensen die niet van klussen houden en graag een gloednieuwe woning willen betrekken. Er zijn twee soorten nieuwbouw: projecten die nog in de planning zitten en nog gebouwd moeten worden en projecten die al zijn afgerond.

Voor sommigen lijkt het kopen van een woning in de planning te riskant. Het is waar dat er op een gegeven moment problemen waren met gewetenloze ontwikkelaars en dat dit werd versterkt door de vastgoed-crisis. Nu is het echter een veel veiliger proces. Als je deze optie overweegt, moet je alleen gebruikmaken van gevestigde ontwikkelaars met bouwgaranties.

Net als bij alle overdrachtsprocessen is het belangrijk dat je de diensten gebruikt van een gerenommeerde en onafhankelijke advocaat die gekwalificeerd is en gespecialiseerd is in het Spaanse recht. Kies ook een advocaat met wie je duidelijk en gemakkelijk kunt communiceren. Het is cruciaal dat je niets ondertekent of betaalt voordat je advocaat het eerst heeft gecontroleerd.

Laat je niet opjagen. Zelfs als je te horen krijgt dat dit het allerlaatste pand is en dat je het zult verliezen als je nog een dag wacht, teken dan niet totdat je juridisch vertegenwoordiger akkoord gaat. Op dat moment kan het lijken alsof de wereld vergaat als het niet doorgaat, maar erger is om te ontdekken dat je je geld hebt verloren of hebt geïnvesteerd in een project dat toekomstige complicaties zal hebben.

Ondertussen kun je ook je eigen onderzoek doen naar de ontwikkelaar. Bekijk hun eerdere projecten en kijk of de voltooide woningen overeenkomen met de woningen op de foto. Je kunt zelfs proberen feedback te krijgen van de mensen die daar wonen. Wat zijn hun klanttevredenheidsniveaus? Hielden ze zich aan de verwachte bouwtijd? Is alles wat beloofd is nagekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *