Het weer in Spanje

Blauwe, heldere luchten zijn aan de orde van de dag als het gaat om het *weer in Spanje*. Of het nu december of augustus is, wolken laten zelden hun gezicht zien en er zijn maar weinig dagen waarop de lucht bewolkt is. Dit maakt het wonen in Spanje bijzonder aangenaam. Je kunt je tennisbaan reserveren met de zekerheid dat regen geen spelbreker zal zijn. Wandelen, wandelen, fietsen, bowlen, een rondje golf, om er maar een paar te noemen, zijn allemaal veel plezieriger onder een blauwe hemel.

Als je overweegt om in Spanje te gaan wonen, zijn er echter een paar dingen waar je op moet letten wat betreft het weer.

Zeldzaam mag het zijn, maar als het regent, dan regent het ook flink. Grote hoeveelheden neerslag in korte tijd zorgen ervoor dat overstromingen niet ongebruikelijk zijn en bij het selecteren van een woning moet je controleren of er lokaal problemen zijn geweest met overstromingen.

Veel gemeentehuizen doen nu extra inspanningen om het probleem aan te pakken, maar er zijn nog steeds enkele woonwijken die bijzonder zwaar te lijden hebben doordat ze op laaggelegen terrein liggen waar overstromingen zich verzamelt. Ook is het de moeite waard om de lokale wegen te controleren op de vraag of ze doorgaans worden getroffen door overstromingen.

Een ander punt waar je op moet letten is dat winters weliswaar helder en duidelijk kunnen zijn, maar ook koud kunnen zijn. Sommige delen van Spanje hebben regelmatig temperaturen onder het vriespunt in de winter en sneeuw is niet ongewoon. Als je ervoor kiest om aan de kust te wonen, zijn de temperaturen hier milder. Desalniettemin wordt het in december, januari en februari behoorlijk fris en je moet controleren of de woning die je bekijkt een manier heeft om je warm te houden.

Er zijn veel verschillende manieren om je huis in Spanje te verwarmen. Gasflessen zijn populair, samen met houtkachels en elektrische radiatoren. Airconditioning units kunnen meestal ook worden gebruikt om de woning te verwarmen, naast het koelen ervan. Je moet overwegen welke optie het beste bij je past, rekening houdend met je maandelijkse budget, de grootte van de woning en je eigen gevoeligheid voor kou.