Verschillende Soorten huizen in Spanje

Nadat je de beslissing hebt genomen dat wonen in Spanje iets voor jou is, moet je bepalen waar je graag wilt wonen en in wat voor soort huis je wilt wonen. Er zijn veel verschillende *soorten huizen in Spanje* en het is verstandig om je behoeften op te schrijven om de zoektocht te helpen beperken.

Enkele vragen waar je je op kunt richten zijn:

  • Hoeveel slaapkamers heb je nodig?
  • Wil je vrijstaand wonen?
  • Is het belangrijk om op de begane grond te zijn?
  • Heb je een tuin/patio nodig?
  • Wil je een zwembad?
  • Is een garage belangrijk?
  • Welke toegangsregelingen heb je nodig?

Vergeet niet na te denken over opslagruimte. Nieuwbouwwoningen benutten met name elke beschikbare vierkante meter. Bedenk waar je de spullen wilt bewaren die je niet constant gebruikt.

Houd ook rekening met de leeftijd van het huis dat je wilt kopen en de staat van onderhoud ervan. Sommige mensen zijn erg handig en gaan vol enthousiasme zelf aan de slag met klussen. Anderen weten nauwelijks hoe ze een schroevendraaier moeten gebruiken en kunnen het beste intrek nemen in een nieuw pand of een recent gerenoveerd pand. Je kent je eigen voorkeur, maar laat je niet verleiden tot een grote renovatie die je financieel in de problemen brengt of waarbij je jarenlang struikelt over losse vloerplanken.

Wanneer je duidelijk hebt wat je behoeften zijn, kun je beginnen met het rondkijken in het gebied dat je hebt gekozen om te zien welke huizen of appartementen passend kunnen zijn. Er is meestal een groot scala beschikbaar, van grote vrijstaande villa’s tot kleine bungalows en appartementen met één slaapkamer. Probeer ook een beetje vooruit te denken. Het appartement op de 25e verdieping kan nu prachtig uitzicht hebben en ideaal zijn, maar hoe zit het over een paar jaar wanneer je kleinkinderen op bezoek komen?