Wonen in Spanje

Wat te doen voordat je in Spanje gaat kopen

Veel mensen zijn de afgelopen 30 jaar naar Spanje gekomen om er te wonen vanuit andere landen. Velen van hen zijn mensen die met pensioen zijn gegaan en hun tijd willen doorbrengen in een land met meer zonneschijn en mogelijkheden om buiten te leven. Anderen kunnen hierheen komen om te werken op basis van een contract of zijn bevrijd door de kracht van het internet om te werken waar ze maar willen.

Belangrijk is dat je je zorgvuldig hebt voorbereid en dat je, voor zover mogelijk, weet wat je kunt verwachten. Dit artikel heeft tot doel je te helpen je plannen op te stellen en de juiste beslissingen te nemen in de vroege stadia van je verhuizing.

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om in Spanje te wonen? Als je hier al eens op vakantie bent geweest of als je hier al familieleden hebt, is de kans groot dat het wel eens in je gedachten is opgekomen. Je vindt jezelf kijkend naar de etalage van een makelaar en denkend aan hoe je leven anders zou kunnen zijn als je in Spanje zou wonen, of het nu mogelijk is of niet.

Wonen in Spanje

Het is een grote stap om te nemen en je moet zorgvuldig plannen. Je wilt je plannen bespreken met familie en vrienden en, het belangrijkste, je budget controleren . Er zijn dingen veranderd sinds de tijd dat het mogelijk was om gewoon je tas in te pakken en te verhuizen. Nu moet je aantonen dat je zelfvoorzienend bent en toegang hebt tot gezondheidszorg.

Deze eis mag je er niet van weerhouden om te komen, als je de middelen hebt. De Spaanse regering verwacht niet dat je miljonair bent! In feite is de eis om aan te tonen dat je inkomen hebt niet alleen een bescherming voor de staat, maar ook voor jou.

Een woord van waarschuwing. Als je besluit om in Spanje te komen wonen, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je verhuismaand niet augustus is. Dit is niet alleen meestal de warmste maand waarin alle activiteiten zwaar zijn, maar ook de maand waarin de meeste mensen het kantoor verlaten en naar het strand gaan. Als je verwacht dat er in deze tijd werkzaamheden worden verricht, zou je teleurgesteld kunnen worden.
Veel mensen kiezen ervoor om in Spanje te wonen vanwege het uitstekende weer dat hier is.